Sekretesspolicy

Fitness Footwear är ett handelsnamn på Internet Fusion Ltd.

1. Viktig information och vem vi är

Syftet med detta sekretessmeddelande

Detta sekretessmeddelande syftar till att ge dig information om hur IF samlar in och behandlar dina personuppgifter genom din användning av denna webbplats, inklusive eventuella uppgifter du kan ge via denna webbplats när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev, köper en produkt eller tjänst eller deltar i en tävling.

Denna webbplats är inte avsedd för barn och vi samlar inte medvetet uppgifter om barn.

Det är viktigt att du läser detta sekretessmeddelande tillsammans med andra sekretessmeddelanden eller rättvisa behandlingar vi kan ge vid särskilda tillfällen när vi samlar eller behandlar personuppgifter om dig så att du är fullt medveten om hur och varför vi använder dina data . Detta sekretessmeddelande kompletterar de andra meddelandena och är inte avsett att överstyra dem.

Controller

IF består av olika juridiska personer, detaljer om vilka kan hittas här. Detta sekretessmeddelande är utfärdat på IF-gruppens vägnar, så när vi nämner "COMPANY", "vi", "oss" eller "vår" i detta sekretessmeddelande, hänvisar vi till det relevanta företaget i IF-gruppen som ansvarar för behandlingen av din data. Vi meddelar dig vilken enhet som kommer att vara kontrollen för dina uppgifter när du köper en produkt eller tjänst hos oss. IF är regulatorn och ansvarig för denna webbplats.

Vi har utsett en datasäkerhetschef (DPM) som ansvarar för att övervaka frågor i samband med detta sekretessmeddelande. Om du har några frågor om detta sekretessmeddelande, inklusive eventuella förfrågningar om att utöva dina juridiska rättigheter, vänligen kontakta Data Privacy Manager med hjälp av uppgifterna nedan.

Kontaktuppgifter

Vänligen kontakta vår Data Privacy Manager med hjälp av informationen nedan.

E-postadress: protectingyourprivacy@internetfusion.co.uk

Postadress: Fitness Footwear Data Privacy Manager, Fusion Way, Bolingbroke Road, Fairfield Industrial Estate, Louth, Lincs. LN11 0WA.

Du har rätt att när som helst göra ett klagomål till informationskommissionärens kontor (ICO), den brittiska tillsynsmyndigheten för dataskyddsfrågor (ico.org.uk). Vi skulle dock uppskatta chansen att ta itu med dina problem innan du närmar dig ICO, så var god kontakta oss först.

Ändringar i sekretessmeddelandet och din skyldighet att informera oss om ändringar

Den här versionen uppdaterades senast i maj 2018.

Dataskyddslagstiftningen i Förenade kungariket kommer att ändras den 25 maj 2018. Även om detta sekretessmeddelande beskriver de flesta av dina rättigheter enligt de nya lagarna kan vi inte svara på några av dina önskemål (till exempel en begäran om överföring av dina personuppgifter) fram till maj 2018, eftersom vi fortfarande arbetar för att få våra system redo för några av dessa ändringar.

Det är viktigt att personuppgifterna vi håller om dig är korrekta och aktuella. Vänligen håll oss informerade om dina personuppgifter ändras under ditt förhållande till oss.

Länkar från tredje part

Den här webbplatsen kan innehålla länkar till tredje parts webbplatser, plugin-program och program. Genom att klicka på dessa länkar eller aktivera dessa anslutningar kan det vara möjligt för tredje part att samla in eller dela data om dig. Vi kontrollerar inte dessa tredje parts webbplatser och ansvarar inte för deras sekretessutlåtanden. När du lämnar vår hemsida uppmanar vi dig att läsa sekretessmeddelandet för varje webbplats du besöker.

2. De uppgifter vi samlar om dig

Personuppgifter, eller personlig information, betyder all information om en person från vilken personen kan identifieras. Det innehåller inte data där identiteten har tagits bort (anonym data). Vi kan samla, använda, lagra och överföra olika typer av personuppgifter om dig som vi har grupperat tillsammans följer:

  1. Identitetsdata innehåller förnamn, efternamn, efternamn, användarnamn eller liknande identifierare, titel, födelsedatum och kön.
  2. Kontaktuppgifter innehåller faktureringsadress, leveransadress, e-postadress och telefonnummer.
  3. Finansiella data kan innehålla betalkortuppgifter.
  4. Transaktionsdata innehåller detaljer om betalningar till och från dig och andra detaljer om produkter och tjänster du har köpt från oss.
  5. Tekniska data kan innehålla internetprotokoll (IP) -adress, din inloggningsinformation, webbläsartyp och -version, tidszoninställning och plats, plug-intyper för webbläsare och versioner, operativsystem och plattform och annat teknik på de enheter du använder för att komma åt den här webbplatsen.
  6. Profildata kan innehålla ditt användarnamn och lösenord, inköp eller beställningar från dig, dina intressen, preferenser, feedback och enkäter.
  7. Användningsdata kan innehålla information om hur du använder vår webbplats, produkter och tjänster.
  8. Marknads- och kommunikationsdata kan innehålla dina preferenser när du mottar marknadsföring från oss och våra tredje parter och dina kommunikationspreferenser.
  9. Vi samlar också in, använder och delar Aggregated Data som statistisk eller demografisk data för något ändamål. Sammanlagda data kan härledas från dina personuppgifter, men anses inte som personliga uppgifter i lag, eftersom dessa uppgifter inte direkt eller indirekt avslöjar din identitet. Till exempel kan vi samla din användningsdata för att beräkna andelen användare som använder en specifik webbplatsfunktion. Om vi ​​kombinerar eller ansluter Aggregated Data med dina personuppgifter så att de direkt eller indirekt kan identifiera dig behandlar vi de kombinerade uppgifterna som personuppgifter som kommer att användas i enlighet med detta sekretessmeddelande.

    Vi samlar inga Särskilda kategorier av personuppgifter om dig (det här innehåller uppgifter om din ras eller etnicitet, religiösa eller filosofiska övertygelser, sexliv, sexuell läggning, politiska åsikter, fackligt medlemskap, information om din hälsa och genetiska och biometriska data). Vi samlar inte heller in information om kriminella domar och brott.

    Om du misslyckas med att tillhandahålla personuppgifter

    Där vi behöver samla in personuppgifter enligt lag eller enligt villkoren i ett avtal som vi har med dig och du misslyckas med att tillhandahålla den informationen efterfrågad, kan vi kanske inte utföra det kontrakt vi har eller försöker komma in med dig (till exempel för att förse dig med varor eller tjänster). I det här fallet kan vi behöva avbryta en produkt eller tjänst som du har med oss, men vi kommer att meddela dig om det är fallet då.

    3. Hur samlas dina personuppgifter?

    Vi använder olika metoder för att samla in data från och om dig, inklusive genom:

    4. Hur vi använder dina personuppgifter

    Vi använder endast dina personuppgifter när lagen tillåter oss att. Vanligtvis använder vi dina personuppgifter under följande omständigheter:

    Vanligtvis litar vi inte på samtycke som en rättslig grund för att behandla dina personuppgifter annat än i samband med att du skickar direktmeddelanden från tredje part till dig via e-post eller textmeddelande. Du har rätt att återkalla samtycke till marknadsföring när som helst genom att kontakta oss.

    Syfte för vilka vi ska använda dina personuppgifter

    Vi har nedan, i tabellformat, redogjort för alla sätt vi planerar att använda dina personuppgifter, och vilka av de rättsliga grunderna vi bygger på att göra det. Vi har också identifierat vilka våra legitima intressen är där det är lämpligt.

    Observera att vi kan behandla dina personuppgifter för mer än en laglig grund beroende på det specifika syftet med vilket vi använder dina data. Vänligen kontakta oss om du behöver detaljer om den specifika rättsliga grunden som vi är beroende av för att behandla dina personuppgifter där mer än en grund har beskrivits i tabellen nedan.

    Syftet / aktivitet Typ av data Laglig grund för bearbetning inklusive berättigat intresse
    För att registrera dig som ny kund (a) Identitet
    (b) Kontakt
    Prestanda av ett kontrakt med dig
    För att bearbeta och leverera din order inklusive:
    (a) Hantera betalningar, avgifter och avgifter
    (b) Samla in och återhämta pengar till oss
    (a) Identitet
    (b) Kontakt
    (c) Finansiellt
    (d) Transaktion
    (e) Marknadsföring och kommunikation
    (a) Prestanda av ett kontrakt med dig
    (b) Nödvändigt för våra legitima intressen (att återkräva skulder på grund av oss)
    För att hantera vårt förhållande med dig som kommer att innehålla:
    (a) Meddela dig om ändringar i våra villkor eller sekretesspolicy
    (b) Be dig om att lämna en recension eller ta en undersökning
    (a) Identitet
    (b) Kontakt
    (c) Profil
    (d) Marknadsföring och kommunikation
    (a) Prestanda av ett kontrakt med dig
    (b) Nödvändigt att följa en rättslig skyldighet
    (c) Nödvändig för våra legitima intressen (att hålla våra register uppdaterade och studera hur kunder använder våra produkter / tjänster)
    För att du ska kunna delta i en prissättning, tävla eller slutföra en undersökning (a) Identitet
    (b) Kontakt
    (c) Profil
    (d) Användning
    (e) Marknadsföring och kommunikation
    (a) Prestanda av ett kontrakt med dig
    (b) Nödvändigt för våra legitima intressen (att studera hur kunder använder våra produkter / tjänster, utveckla dem och växa vår verksamhet)
    Att administrera och skydda vår verksamhet och denna webbplats (inklusive felsökning, dataanalys, testning, systemunderhåll, support, rapportering och hosting av data)
    (a) Identitet
    (b) Kontakt
    (c) Teknisk
    (a) Nödvändigt för våra legitima intressen (för att driva vår verksamhet, tillhandahållande av administration och IT-tjänster, nätverkssäkerhet, för att förhindra bedrägeri och i samband med en omorganisation eller omstrukturering av företag)
    (b) Nödvändigt att följa en rättslig skyldighet
    Att leverera relevant webbplatsinnehåll och annonser till dig och mäta eller förstå effektiviteten hos den annonsering vi tjänar till dig
    (a) Identitet
    (b) Kontakt
    (c) Profil
    (d) Användning
    (e) Marknadsföring och kommunikation
    (f) Teknisk
    Nödvändiga för våra legitima intressen (att studera hur kunderna använder våra produkter / tjänster, utvecklar dem, växer vår verksamhet och informerar vår marknadsstrategi)
    Att använda dataanalys för att förbättra vår webbplats, produkter / tjänster, marknadsföring, kundrelationer och erfarenheter
    (a) Teknisk
    (b) Användning
    Nödvändiga för våra legitima intressen (att definiera typer av kunder för våra produkter och tjänster, för att hålla vår hemsida uppdaterad och relevant, att utveckla vår verksamhet och att informera vår marknadsstrategi)
    Att göra förslag och rekommendationer till dig om varor eller tjänster som kan vara av intresse för dig
    (a) Identitet
    (b) Kontakt
    (c) Teknisk
    (d) Användning
    (e) Profil
    Nödvändiga för våra legitima intressen (att utveckla våra produkter / tjänster och öka vår verksamhet)

    Marknadsföring

    Vi strävar efter att ge dig val om vissa personuppgifter, särskilt kring marknadsföring och reklam.

    Erbjudanden från oss

    Vi kan använda din identitet, kontakt, teknisk, användnings- och profildata för att bilda en syn på vad vi tycker du kanske vill eller behöver, eller vad som kan vara av intresse för dig. Så här bestämmer vi vilka produkter, tjänster och erbjudanden som kan vara relevanta för dig (vi kallar denna marknadsföring).

    Du kommer att få marknadsföringskommunikation från oss om du har begärt information från oss eller inköpta varor eller tjänster från oss eller om du gav oss dina uppgifter när du slog in en tävling eller registrerade för en kampanj och i varje fall har du inte valt bort av att ta emot den marknadsföringen.

    Marknadsföring från tredje part

    Vi kommer att få ditt uttryckliga opt-in-samtycke innan vi delar dina personuppgifter med något företag utanför IF-koncernen för marknadsföring.

    Välja ut

    Du kan fråga oss eller tredje part om att sluta skicka dig marknadsföringsmeddelanden när som helst genom att kontakta oss när som helst.

    Om du avstår från att ta emot dessa marknadsföringsmeddelanden gäller det inte personuppgifter som lämnats till oss på grund av produkt- / serviceköp, garantiregistrering, produkt- / serviceupplevelse eller andra transaktioner.

    Cookies

    Du kan ställa in din webbläsare för att vägra alla eller några webbläsarkakor eller att varna dig när webbplatser ställer in eller öppnar cookies. Om du inaktiverar eller vägrar cookies bör du observera att vissa delar av denna webbplats kan bli otillgängliga eller inte fungera korrekt. För mer information om de cookies vi använder, se vår cookie policy .

    Ändring av syfte

    Vi använder endast dina personuppgifter för de ändamål som vi samlade in för, om vi inte med rimlighet anser att vi behöver använda det av en annan anledning och att anledningen är förenlig med det ursprungliga syftet. Om du vill få en förklaring om hur bearbetningen för den nya ändamålet är kompatibel med det ursprungliga syftet, kontakta oss.

    Om vi ​​behöver använda dina personuppgifter för ett orelaterat syfte kommer vi att meddela dig och vi kommer att förklara den rättsliga grunden som gör det möjligt för oss att göra det.

    Observera att vi får behandla dina personuppgifter utan din kunskap eller samtycke, i enlighet med ovanstående regler, där detta krävs eller tillåts enligt lag.

    5. Upplysningar om dina personuppgifter

    Vi kan behöva dela dina personuppgifter med parterna nedan för de ändamål som anges i tabellen i punkt 4 ovan.

    Tredje part till vilka vi kan välja att överföra eller slå samman delar av vår verksamhet eller våra tillgångar. Alternativt kan vi försöka förvärva andra företag eller slå samman dem. Om en förändring händer med vår verksamhet kan de nya ägarna använda dina personuppgifter på samma sätt som anges i detta sekretessmeddelande.

    Vi kräver att alla tredje parter respekterar säkerheten för dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med lagen. Vi tillåter inte att våra tjänsteleverantörer från tredje part använder dina personuppgifter för egna ändamål och tillåter endast att de behandlar dina personuppgifter för specifika ändamål och i enlighet med våra instruktioner.

    6. Internationella överföringar

    Vi överför inte dina personuppgifter utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES).

    Vi ser till att dina personuppgifter skyddas genom att alla våra koncernföretag måste följa samma regler när de behandlar dina personuppgifter. Dessa regler kallas "bindande företagsregler". För ytterligare detaljer, se Europeiska kommissionen: Bindande företagsregler.

    När vi överför dina personuppgifter ut ur EES garanterar vi att en liknande grad av skydd ges till det genom att säkerställa att minst en av följande skyddsåtgärder genomförs:

    Kontakta oss om du vill ha mer information om den specifika mekanism som används av oss när du överför dina personuppgifter från EES.

    7. Datasäkerhet

    Vi har infört lämpliga säkerhetsåtgärder för att förhindra att dina personuppgifter misslyckas, används eller öppnas på obehörigt sätt, ändras eller avslöjas. Dessutom begränsar vi tillgången till dina personuppgifter till de anställda, agenter, entreprenörer och andra tredje parter som har ett företag behöver veta. De behandlar endast dina personuppgifter enligt våra instruktioner och de omfattas av en sekretessplikt.

    Vi har infört förfaranden för att hantera eventuella misstänkta brott mot personuppgifter och meddelar dig och eventuell tillämplig reglerare om ett brott där vi är lagligen skyldiga att göra det.

    8. Data retention

    Hur länge kommer du att använda mina personuppgifter för?

    Vi behåller bara dina personuppgifter så länge som nödvändigt för att uppfylla de syften vi samlade in för, bland annat för att uppfylla alla juridiska, bokförings- eller rapporteringskrav.

    För att bestämma lämplig retentionstid för personuppgifter, tar vi hänsyn till personuppgifternas mängd, natur och känslighet, den potentiella risken för skada från obehörig användning eller avslöjande av dina personuppgifter, syftet med vilka vi behandlar dina personuppgifter och huruvida Vi kan uppnå dessa syften på annat sätt och gällande lagkrav.

    Enligt lag måste vi behålla grundläggande information om våra kunder (inklusive kontakt-, identitets-, finans- och transaktionsdata) i sex år efter att de upphörde att vara kunder för skattemässiga ändamål.

    Under vissa omständigheter kan vi anonymisera dina personuppgifter (så att det inte längre kan associeras med dig) för forskning eller statistiska ändamål, i så fall kan vi använda denna information på obestämd tid utan vidare meddelande till dig.

    9. Dina juridiska rättigheter

    Enligt sekretessbestämmelserna har du rättigheter enligt dataskyddslagar i relation till dina personuppgifter (Se avsnittet "Juridiska rättigheter" nedan för mer information):

    Om du vill utöva någon av de rättigheter som anges ovan, kontakta oss gärna via detta email DataSubjectRequests@internetfusion.co.uk eller adressen listad mot toppen av denna policy.

    Ingen avgift krävs vanligtvis

    Du behöver inte betala en avgift för att få tillgång till dina personuppgifter (eller att utöva någon av de andra rättigheterna). Vi kan dock ta ut en rimlig avgift om din begäran är klart ogrundad, repetitiv eller överdriven. Alternativt kan vi vägra att följa din begäran under dessa omständigheter.

    Vad vi kan behöva från dig

    Vi kan behöva begära specifika uppgifter från dig för att hjälpa oss att bekräfta din identitet och se till att du har rätt att få tillgång till dina personuppgifter (eller att utöva någon av dina andra rättigheter). Detta är en säkerhetsåtgärd som säkerställer att personuppgifter inte avslöjas för någon person som inte har rätt att ta emot den. Vi kan också kontakta dig för att fråga dig för ytterligare information i samband med din begäran om att påskynda vårt svar.

    Tidsgräns för att svara

    Vi försöker att svara på alla legitima förfrågningar inom en månad. Ibland kan det ta oss längre än en månad om din förfrågan är särskilt komplex eller du har gjort ett antal förfrågningar. I det här fallet kommer vi att meddela dig och hålla dig uppdaterad.

    10. Ordlista

    LÄGGLIG GRUND

    Legitimt intresse betyder att vi är intresserade av att leda och hantera vår verksamhet för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa servicen / produkten och den bästa och säkraste upplevelsen. Vi ser till att vi överväger och balanserar eventuella effekter på dig (både positiva och negativa) och dina rättigheter innan vi behandlar dina personuppgifter för våra legitima intressen. Vi använder inte dina personuppgifter för aktiviteter där våra intressen överskrids av konsekvenserna för dig (såvida vi inte har ditt samtycke eller på annat sätt krävs eller tillåtet enligt lag). Du kan få ytterligare information om hur vi bedömer våra legitima intressen mot eventuella konsekvenser för dig när det gäller specifika aktiviteter genom att kontakta oss.

    Prestanda av kontrakt innebär att du bearbetar dina uppgifter där det är nödvändigt för utförandet av ett kontrakt som du är part i eller att vidta åtgärder på din förfrågan innan du skriver ett sådant kontrakt.

    Uppfyller laglig eller lagstadgad skyldighet innebär att du behandlar dina personuppgifter där det är nödvändigt för att följa en laglig eller lagstadgad skyldighet som vi är föremål för.

    TREDJE PARTER

    Interna tredje parter

    Övriga företag i IF-gruppen som agerar som gemensamma kontrollanter eller processorer och som är baserade i EU och tillhandahåller IT- och systemadministrationstjänster och genomför ledarskapsrapportering.

    Externa tredje parter

    DINA RÄTTIGHETER

    Du har rätt att:

    Be om åtkomst till dina personuppgifter (allmänt känd som en "begäran om databasåtkomst"). Detta gör att du kan få en kopia av de personuppgifter vi håller om dig och kontrollera att vi lagligt behandlar det.

    Begär korrigering av de personuppgifter vi håller om dig. Detta gör att du kan få några ofullständiga eller felaktiga uppgifter vi håller om du korrigeras, men vi kan behöva verifiera riktigheten av de nya uppgifterna du ger oss.

    Begär borttagning av dina personuppgifter. Detta gör att du kan be oss att radera eller ta bort personuppgifter där det inte finns någon bra anledning till att vi fortsätter att bearbeta den. Du har också rätt att be oss att radera eller ta bort dina personuppgifter där du har framgångsrikt utnyttjat din rätt att göra invändningar mot bearbetning (se nedan), där vi kan ha behandlat din information olagligen eller var vi är skyldiga att radera dina personuppgifter till överensstämma med lokal lag. Observera dock att vi kanske inte alltid kan följa din begäran om radering av specifika juridiska skäl som kommer att meddelas dig, vid behov, vid din begäran.

    Objekt att bearbeta av dina personuppgifter där vi är beroende av ett legitimt intresse (eller tredjeparts) och det finns något om din speciella situation som gör att du vill göra invändningar mot bearbetning på denna mark som du känner att det påverkar dina grundläggande rättigheter och friheter. Du har också rätt att invända mot var vi behandlar dina personuppgifter för direkt marknadsföring. I vissa fall kan vi visa att vi har tvingande berättigade skäl att behandla din information som strider mot dina rättigheter och friheter.

    Begär begränsning av behandling av dina personuppgifter. På så sätt kan du be oss att avbryta behandlingen av dina personuppgifter i följande scenarier: (a) om du vill att vi ska fastställa dataens noggrannhet, (b) där vår användning av uppgifterna är olaglig men du vill inte att vi ska radera det, (c) där du behöver oss att hålla data även om vi inte längre behöver det som du behöver för att etablera, utöva eller försvara juridiska påståenden eller (d) du har invänt mot vår användning av dina uppgifter, men vi måste verifiera om vi har övertygande lagliga skäl att använda den.

    Begär överföringen av dina personuppgifter till dig eller till en tredje part. Vi kommer att ge dig, eller en tredje part du har valt, dina personuppgifter i ett strukturerat, vanligt, maskinläsbart format. Observera att denna rätt endast gäller automatisk information som du ursprungligen gav samtycke för att vi ska använda eller där vi använde informationen för att utföra ett kontrakt med dig.

    Återkalla samtycke när som helst där vi är beroende av samtycke att behandla dina personuppgifter. Detta påverkar dock inte lagenligheten av någon bearbetning som utförts innan du tar tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke kan vi kanske inte tillhandahålla vissa produkter eller tjänster till dig. Vi kommer att råda dig om det här är fallet då du återkallar ditt samtycke.